Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Разкриват тайната на Зелника на Майстора

Кюстендилското село Шишковци е домакин на тридневния Международен фестивал “Балканска черга“, каза председателят на Сдружение “Роден край“ Борислав Крумов. Във втория ден от събитието се провеждат работилници за деца, посветени на пътя на хляба и на занаята за изработване на опинци.

“От 12.00 часа ще проведем традиционния конкурс за най-вкусен зелник – “Зелника на Майстора“. Пред присъстващите ще разкрием и тайната на майсторския зелник. Предвидили сме демонстрации. Нашите съседи от Босилеград ще покажат как там се приготвя зелникът“, разказа Борислав Крумов. Старите баби знаят, че най-хубавият зелник, който се прави в Кюстендилско, е именно със сушени кори. След като кората се разточи и разтегли, тя се слага или на печката да се засуши, или на друго място да престои известно време и тогава вече продължава работата по направата на баници и зелници. Програмата предвижда и кулинарна изложба с тестени изделия.

Гостите на фестивала ги очаква разнообразна фолклорна програма. Предвидени са участия на ансамбъл “Родолюбие“ и Димана Крумова. Радостина Николова и Стоян Петков ще изнесат концерт. Фестивалът продължава и на 17 септември.

Източник: ИА Фокус

Подобни публикации

Back to top button