Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини
Популярно

Повече от 300 ще бъдат участниците в международния крос “Кюстендил”

Повече от 300 ще бъдат участниците в международния крос “Кюстендил”, който ще се проведе на 25 март от 11:00 часа на площада в града, съобщиха домакините на пресконференция. Организатори на спортната изява са Цветелина Кирилова – национален рекордьор на 1000 метра в зала и полуфиналистка на 400 метра с препятствия на олимпийски игри и световно първенство, кметът на Кюстендил Петър Паунов и Ерика Зафирова, златната медалистка от Олимпийските игри в Токио по художествена гимнастика.

Идеята на трасето е да се даде възможност на състезателите да бягат покрай най-красивите и ключови сгради в града – сградата на Община Кюстендил, на Областната администрация, художествената галерия “Владимир Димитров-Майстора”, читалище “Братство”, Общинският театър Кюстендил и красивата пешеходна алея. Така ще се даде възможност на участниците да разгледат красотите на Кюстендил, посочиха организаторите.

“Радвам се, че отново ще бъдем заедно. Живеем и работим за бъдещето. Тук сме се старали в основата винаги да бъдат спортът, образованието и културата – в това сме инвестирали”, каза Петър Паунов и благодари за инициативата на Цветелина Кирилова.

Откриването на международен крос – Кюстендил е в събота, от 10:50 часа на площад “Велбъжд” в Кюстендил. Обиколката ще бъде в центъра на града – 1 км. Стартът и финалът са площад “Велбъжд”. В общият старт с дължина 1 километър могат да участват деца, възрастни, хора с различни професии – всички желаещи да се включат в спортната емоция. Награждаването и закриването на състезанието е в 13:00 часа. Класирането е индивидуално.

Освен късата дистанция ще има и 10-километрова, в която се очаква да се включат елитни бегачи от Балканите. Сред тях са Милица Мирчева, състезатели от Сърбия и Гърция. За победителите са предвидени финансови награди, купи и медали.

Източник: БТА 

Подобни публикации

Back to top button