Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Глоба за бране на липов цвят в Дупница

До 5 хиляди лева глоба за бране на липов цвят ще налагат в Дупница

Актове от 50 до 5 000 лева ще бъдат налагани в Дупница, за бране на липов цвят, съобщиха от администрацията. Със своя заповед, кметът на Община Дупница Методи Чимев е забранил брането на липов цвят, във връзка с разпоредбите на Наредбата за опазване на зелената система, казаха от общинския пресцентър.

Оттам уточниха, че заповедта е валидна до приключване на цъфтежа. При увреждане на декоративната растителност в зоните за обществено ползване, на нарушителите ще се съставят актове от 50 до 5 хиляди лева. При ползване на лечебните растения за стопанска дейност в площите, забранени в заповедта, нарушението се наказва с глоба до 1000 лв, а при ползването им по начин и със средства, които водят до увреждане на находищата им – до 3 000 лв.

Контролът по спазването на кметската заповед е разпореден на началника на РУ-Дупница  и Общинското предприятие “Чистота и озеленяване”.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button