Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Заличават адресни регистрации на жители с двойно гражданство

Общинската администрация в Кюстендил е започнала процедура за заличаване на адресни регистрации на жители с двойно гражданство след сигнал от собственик на имот

След постъпил сигнал от собственик на имот с адрес в центъра на Кюстендил, общинската администрация в града е започнала процедура по чл.99б от Закона за гражданската регистрация (ЗГР), съобщава на сайта си общината. Процедурата се отнася за дванайсет души, регистрирани на същия адрес, които носят фамилни имена с окончания, характерни за жители на Република Северна Македония.

При писмен сигнал или по искане на собственик на имот или по собствена инициатива, кметът на общината или на района издава заповед за определяне на комисия, която да извърши проверка за спазване на изискванията за извършване на адресна регистрация или промяна на адрес, пише в ЗГР, като в състава на комисията се включват служители от съответната общинска администрация, представители на съответната областна администрация, на териториалните структурни звена на Министерството на вътрешните работи и на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване“.

От общината в Кюстендил отказаха повече информация с мотива, че става въпрос за лични данни, но посочиха, че проверките не са във връзка с предстоящите избори.

По данни на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” от миналата година, броят на жителите на Република Северна Македония и Сърбия, които имат двойно гражданство и са регистрирани на територията на община Кюстендил, е над 12 хиляди. Само в град Кюстендил те са над девет хиляди души. Това са предимно жители на Република Северна Македония, които имат постоянен адрес в района. По-малък е броят на регистрираните жители с гражданство и в Република Сърбия.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button