Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Поливат дърветата в Кюстендил в жегите

Млади хора от Кюстендил подеха инициатива за поливане на дръвчетата в града в летните жеги

Инициатива за поливане на уличните дръвчета, които имат нужда от повече вода през дните с високи температури, започнаха в социалните мрежи младежи от Кюстендил. Сред инициаторите на акцията е и общинския съветник Елица Панева.

“С риск да получа много смеещи се човечета и саркастични коментари, моля всеки, който има желание и възможност да полее по едно дърво. Новите насадени дървета са с буквално изсъхнали листа, нека им дадем шанс да оцелеят”, заявява в поста си Елица Панева.

От вчера младите хора, чиято е инициативата, са започнали да напояват новосасадените от общината фиданки, след изрязването на опасни дървета в центъра на града.

“Общината прави, каквото може, но явно няма достатъчно ресурс и не смогва, затова се включихме и ние,” коментира Панева. Тя посочи, че е открила доста последаватели в социалните мрежи, които са готови да я подкрепят. По повод упреците, че няма достатъчно вода и много населени места в общината са на воден режим, Панева посочи, че ползва изворна вода, която пълни от чешма над с. Ново село.

“Реших да помогна с каквото мога, вместо само да се оплаквам и да критикувам. Апелираме и за поставяне на панерки с вода на сянка, за бездомните животни”, каза още Панева.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button