Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

50,5 млн. лв. е бюджетът на Община Дупница

Около 50,5 млн. лева ще бъде бюджетът на Община Дупница за тази година, обявиха кметът Методи Чимев и замeстник-кметът по икономическите дейности Олга Китанова. Сумата е с около 7 млн. лева повече в сравнение с миналата година, съобщиха от общинския пресцентър.

Предстои рамката на бюджета да бъде подложена на обществено обсъждане и да бъде обсъдена в комисиите в Общинския съвет, казаха от Общината.

Очаква се проектобюджетът да бъде разглеждан на сесия през септември.

“Колкото и да ми е неприятно, но в този мандат, предвид ситуацията, на практика ние работехме със средствата от местни дейности”, каза кметът Чимев, цитиран от пресцентъра.

“Нашият бюджет винаги е бил балансиран. Тази година той ще бъде със съвсем кратък “живот” – едва 3 месеца, но съобразяваме приходи с разходи и не допускаме нарушение на финансовите показатели“, каза заместник-кметът Олга Китанова.

Тя е посочила, че общинският дълг към полугодието е в размер на 4,668 млн. лева. Най-дългосрочният кредит е до 2035 г., за реконструкцията на Младежкия дом в града. Кредитът за спасяването на дружеството “ВиК” – от 1,5 млн. лв., е със срок до 2028 година. Следващата година ще бъде последната вноска на Общината по облигационния заем в размер на 4,740 млн. лева от 2016 г., който беше поет с решение на ОбС за погасяване на просрочени задължения.

Задълженията към доставчици – стари и нови, са в размер на 3,336 млн. лева.

Приходите за първото полугодие от местни дейности са над 6 млн. лв. и вървят по план, е казала още Китанова.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button