Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Пеши патрули ще осигуряват сигурността в Кюстендил

Пеши патрули ще осигуряват сигурността и обществения ред в Кюстендил, каза пред журналисти кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов. Ще бъде създаден и нощен патрул. До този момент “Общинска охрана” е с работно време до 22:00 часа. В обходите на охранителите ще бъде включен и лесопарк “Хисарлъка“, каза още Атанасов.

В бюджета на общината, чието обществено обсъждане се състоя тази вечер, е заложено увеличение на възнагражденията на работещите в общинските предприятия с 10 %. Със средно 20 на сто ще бъде увеличението за работещите в общинската администрация, така че да няма по-малка заплата от 1150 лева.

Кметът обясни и разходването на средствата, събирани от местни данъци, които се очаква през тази година да бъдат в размер на около 19 милиона лева. За работата на социалния патронаж в общината са заложени 2,1 млн. лева, около един милион лева е бюджетът на общинския театър, а бюджетът на Общинския съвет – около половин милион лева. За издръжка от местните данъци се плаща и за издръжката на общинския духов оркестър и обредния дом, каза Атанасов.

Спортните клубове в града не заплащат нито наем, нито консумативи, а издръжката на спортния комплекс в града е годишно около 800 000 лева, каза още кметът на Кюстендил.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button