Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Общо 35 нови работни места разкрива Община Дупница по спечеления проект “Грижа в дома”

Общо 35 нови работни места разкрива Община Дупница по спечеления проект “Грижа в дома”, по който ще бъдат обслужвани над 230 жители на града. Ще бъде направен подбор на персонал за домашен помощник на пълен работен ден.

Персоналът ще бъде назначен на трудови договори. Изискванията са завършено основно или средно образование, не се изисква професионален опит. За кандидатите, които имат такъв в социална или здравна сфера обаче това ще бъде предимство, уточниха от общината.

Първоначалният подбор на персонал ще бъде по документи – заявление по образец, документ за завършено образование, автобиография, като одобрените ще бъдат поканени на събеседване.

Кметът на Община Дупница Методи Чимев подписа наскоро договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект “Грижа в дома в Община Дупница” на стойност 1 250 369,64 лв., финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2021-2027, съфинансирана от Европейския фонд за социално развитие на Европейския съюз.

Европейското финансиране за бюджета на проекта е в размер на 70 процента и е на стойност 625 184, 82 лв., а националното съфинансиране е в размер на 30 на сто и е 267 936, 35 лв., за периода от 14 март 2023 г. – 14 април 2024 г., уточниха от администрацията.

Проектът предвижда предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в домашна среда, включително и в контекста на пандемични ситуации.

“Дейностите ще обхванат представители на целевата група – възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. Целта на проекта е за лицата с увреждания и възрастните хора ще бъде осигурена подкрепа”, каза говорителят на общинската администрация Христо Апостолов.

Проектът ще се осъществи чрез реализиране на следните дейности: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на лицата от целевата група на информация, относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации със специалисти при необходимост.

Осъществяването на дейностите ще става чрез екип от специалисти, които ще предоставят социални и интегрирани здравно-социални услуги в зависимост от индивидуалните нужди на лицата, идентифицирани на база извършена оценка на потребностите.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button