Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Община Кюстендил на туристическото изложение в Белград

Община Кюстендил презентира възможностите за туризъм в региона на най-голямото туристическо изложение на територията на Югоизточна Европа, съобщиха от пресцентъра на Общината. Кюстендил представя възможностите за туризъм в региона на международното туристическо изложение “International Fair of Tourism“ в Белград, Сърбия – най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа.

Международното туристическо изложение в Белград се провежда в периода 22 – 25 февруари и бе открито от сръбския президент Александър Вучич.

Събитието се провежда за 45-а поредна година, а тазгодишното издание протича под слогана “Приключението започва тук!“ и в него участие вземат над 400 изложители от 27 държави, които имат възможността да покажат своите туристически предложения и да общуват, да си сътрудничат, да създават партньорства и да изграждат силни връзки.

На българския щанд се представят 10 съизложителя – турооператори, туристически агенти и общини, които представят възможностите си за туризъм.

Община Кюстендил рекламира възможностите за туризъм в града по иновативен и атрактивен начин, показвайки своите забележителности чрез новите технологии – 360 градусова виртуална презентация с VR очила.

Виртуалното представяне на туристическите ресурси на града отново предизвиква сериозен интерес и привлича много посетители. Най-голям интерес от страна на сръбските туристи предизвикват културно-историческите обекти в града ни и региона и възможностите за ски-туризъм.

Инж. Огнян Атанасов и неговият екип започнаха активна политика по популяризирането на възможностите за туризъм на територията на Община Кюстендил – както в страната, така и в чужбина.

Община Кюстендил за пръв път участва в международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT), което се проведе в началото на месец февруари в Истанбул.

Кюстендил бе една от малкото български общини, взели участие в международното туристическо изложение Romanian Tourism Fair (TTR), което се проведе в румънската столица Букурещ между 15 и 18 февруари т.г.

Предстои Общината да се представи и на международно изложение в Берлин през месец март.

Източник: ИА Фокус

Подобни публикации

Back to top button