Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Шест сгради от резервния списък в Кюстендил ще бъдат санирани

23 многофамилни жилищни сгради ще бъдат обновени в община Кюстендил в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост

6 заявления са подадени в Община Кюстендил за саниране на многофамилни жилища по Програмата за енергийна ефективност, етап 2, или от така нар. резервен списък, обявиха от администрацията.

В списъка са 34 резервни предложения за изпълнение на инвестиция по процедурата “Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд” с 20% съфинансиране от съкооператорите.

 

 

Очакват се нови заявления.

Най-вероятно съфинансирането ще е чрез потребителски кредит, каза ресорният зам.-кмет на Общината Николай Дочев.

Друг възможен вариант е да се осигурят средства по така нар.”зелена” сделка, по която за Кюстендилска област са предвидени към 120 мил. евро, отбелязва кметът инж. Огнян Атанасов

23 многофамилни жилищни сгради ще бъдат обновени в община Кюстендил в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, който се финансира от Европейския съюз.

Общата стойност на одобрените проекти е близо 27 млн. лева.

Досега по двете програми – Националната програма за енергийна ефективност и ОПРР в Кюстендил са реновирани 57 многофамилни сгради, неофициално се коментира, че техният брой в града е около 200.

Източник: dunavmost.com

Подобни публикации

Back to top button