Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Нови сили в подкрепа на чистотата в Кюстендил

Близо 600 души, които получават помощи, започват регулярно да полагат 40 часа на месец общественополезен труд в община Кюстендил, информира кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.  Кметът е провел среща с ръководителите на Временната заетост и е изискал хората, които получават помощи и които са длъжни да упражняват 40 часа на месец общественополезен труд, да започнат да извършват тази дейност регулярно. Разпределени са отговорниците по квартали.

“Знаете, че в кандидат – кметската си кампания наблягах на комунално – битовото обслужване на община Кюстендил. Предприемаме необходимите дейности и мерки да бъде подобрено както сметоизвозването, така и почистването на града “, заяви инж. Атанасов. По думите му всеки един отговорник ще разполага с по 30 човека, като на 10 дена ще може да има по 10 човека, които да ползва. “Всеки един от тях ще трябва да следи, подсигурил съм нормални метли, с които да разполагат, защото една от причините, които изтъкват колегите е, че са нямали условия. В момента ще имат условията. Предложил съм на колегите, за да могат да осъществяват ефективен контрол, транспорт и други помощни уреди- те не пожелаха да ги ползват, казаха че и сега могат да осъществяват този контрол. Ще разчитам на обратна връзка от страна на директорите на детски градини, училища и на всички институции, които също така ползват хора от Временната заетост , да могат да кажат дали тези хора реално ходят да си отработват часовете при тях и дали са доволни от тяхната работа и това ще е един от критериите дали да им се разписват листовете, на базата на които получават социалните си помощи“, каза кметът.

Той ще разпореди на “Общинска охрана“ да оказва пълно съдействие на контрольорите, които са по райони, тъй като част от тях се оплакват, че може да има опити за саморазправа от страна на хората, които са длъжни да отработват и не желаят да отработват тези часове. Ще имам хора, които да минават и да проверяват дали тези часове се полагат като обществено полезен труд. “Изискал съм и график да ми се направи къде и кога ще се отработват тези часове, защото към момента графика се е правил на края на месеца, след като са се отработили часовете“, заяви инж. Атанасов.

Той посочи, че става въпрос за около 550 до 600 човека, които според него са една голяма сила.

Източник: ИА Фокус

Подобни публикации

Back to top button