Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Двудневна програма за Освобождението на Кюстендил

Програмата по повод 146 години от Освобождението на Кюстендил от османско иго ще бъде в два последователни дни, съобщиха от отдел “Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Събитията ще започнат на 28 януари от 11.00 часа в пространството пред къща-музей “Ильо Войвода“.

Жителите и гостите на града ще имат възможност да наблюдават историческа възстановка на събитията, случили се преди 146 години и довели до така жадуваната за всички свобода. Във възстановката ще участват членове на Национален клуб “Традиция“ от всички краища на България.

Програмата ще продължи на 29 януари – датата на Освобождението на Кюстендил. В 11.00 часа от площад “Велбъжд“ ще започне празнично шествие до паметника на Ильо Войвода. Участниците в шествието, предвождано от професионалния духов оркестър, ще се спрат и до бюст-паметника на Ильо Марков, където ще бъдат поднесени цветя. Пред гранитния монумент на воеводата ще бъде произнесено тържествено слово, а след това ще бъдат поднесени венци и цветя.

За времето от 10.00 часа до 16.00 часа къща-музей “Ильо Войвода“ ще бъде с отворени врати и безплатен вход за всички, желаещи да разгледат експозицията “Национално-освободителните борби на населението от Кюстендилския край“.

От 18.00 часа в читалище “Братство“ ще се състои тържествен концерт, посветен на официалния празник на Кюстендил.

Събитията се организират от Община Кюстендил, Регионален исторически музей и читалище “Генерал Владимир Заимов“.

Източник: ИА Фокус

Подобни публикации

Back to top button