Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Две предложения за почетен гражданин на Кюстендил

Предпоследното заседание на Общинския съвет в Кюстендил за този мандат ще се проведе в последния ден на месец август. Предварителният дневен ред включва 40 докладни записки.

Съветниците ще гласуват бюджета на община Кюстендил за 2023 година, което се случва за първи път толкова късно – в края на август, коментира председателят на ОбС в Кюстендил Иван Андонов. Бюджетът е 90,8 милиона лева, което е с около 24,8 милиона лева повече от началния бюджет на предходната 2022 година. Предвиденият ръст е в размер на 37,6 процента. По време на заседанието на ОбС ще бъде предоставена и информация за приходите и разходите на общината за първото полугодие на годината. Съветниците ще гласуват отпускане на финансова помощ за осъществяването на поредното издание на художествения пленер “Св. Лука”, гласувано ще бъде и предложение за отпускане на 47 хиляди лева за футболния клуб “Велбъжд”.

Двама кюстендилци са предложени и за удостояване със звание почетен гражданин на Кюстендил. Единият е Димитър Цветков, дългогодишен диригент на Градския духов оркестър и Симеон Васев, ръководител на фолклорен ансамбъл “Родолюбие” – Кюстендил.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button