Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Ще го бъде ли соларният парк край село Радловци?

За отмяна на покана, отправена към инвеститори, за изграждане върху общински пасища на соларен парк в с. Радловци, община Кюстендил настоява общинският съветник от Кюстендил Огнян Атанасов. Той заяви, че е изготвил предложение, което е завел в деловодството на общината и с което настоява за прекратяване на процедурата.

Според Атанасов местните жители искат да съхранят пасищата си и не са съгласни имотите – публична общинска собственост, да бъдат давани за фотовотоволтаична електроцентрала.

“В качеството си на общински съветник се допитах до мнението на хората относно отправената покана от Община Кюстендил. Местното население е категорично“, каза пред БНР Атанасов. Той посочи, че преди срещата, която организирал, местните не били запознати с инвестиционното намерение.

Живущите в селото предлагат алтернативен терен за изграждане на ФЕЦ, а именно рекултивираното сметище в селото. По думите му, в противен случай освен, че няма да могат да развиват животновъдство в района, хората имали опасения и от свлачищни процеси в определения за ФЕЦ район. Там се намирало и водохващането на селото.

Поканата на общината към инвеститори за изграждане на соларен парк е публикувана на интернет страницата на община Кюстендил на 11 август. Предложенията ще бъдат отворени днес, в Община Кюстендил, в присъствието наупълномощени представители на участниците.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button