Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани
Популярно

Доброволци почистиха поречието на Струма

Доброволци участваха в почистване на плодородни места край река Струма, превърнати в сметище

За трета поредна година през септември се организира почистване на коритото на река Струма в Кюстендилско. Акцията се прави от неправителствената организация “Чиста Струма”.

“Реката не е и не трябва да бъде сметище. Нито брегът ѝ, нито полето до селото, нито черният път. Свидетели сме на поголовно изхвърляне на битови, строителни и рециклируеми отпадъци на всевъзможни “удобни” и скрити места и е време тази практика да бъде прекъсната”, заявиха организаторите.

Акцията през тази година  се състоя на три красиви и плодородни места в района на Кюстендил – в близост до селата Слокощица, Горна Гращица и Катрище.

Въпреки дъжда рано сутринта днес, в инициативата се включиха десетки доброволци, разказаха организаторите.

От “Чиста Струма” увериха, че, както обикновено, ще се погрижат всеки рециклируем отпадък да бъде прибран в точния цвят чувал и да отпътува сигурно към пункта за рециклиране в града. Събраният битов и строителен отпадък се извозва към регламентирано депо за отпадъци.

Участниците в инициативата получаваха от организаторите плодове и минерална вода. За всички имаше осигурени чували и ръкавици, а в почистването се включи и тежка техника. В организацията традиционно участва и Общината в Кюстендил.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button