Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани
Популярно

Деца от Рила участваха в залесяване

Деца от Рила участваха в залесяване по Оперативната програма за опазване на околната среда

Деца от пети и шести клас от Основно училище “Аверкий Попстоянов” в град Рила участваха в четвъртото залесително мероприятие по проект, финансиран от Оперативна програма “Околна среда” –  “Подобряване природозащитното състояние на горски местообитания от мрежата „НАТУРА“ 2000 в Югозападна България”. Това съобщи за БТА инж. Вера Станишева от предприятието.

Залесяването се извърши в района на село Бураново в района на Териториалното поделение “ДГС Рилски манастир“. Фиданките от черен бор са произведени в горски разсадници “Герена” на стопанството и са подходящи за района, уточни Станишева. По проекта вече са залесени над 200 декара.

Проектът предвижда мащабно залесяване и в районите на Осоговската планина, Кюстендил, Невестино и Дупница. Засаждат се бук, смърч, зимен дъб и други дървесни видове, подходящи за съответните райони. Заради метеорологичните условия се предвижда залесяването да продължи до края на май.

На територията на “ДГС Рилски манастир“ залесяване се прави и в района на с. Мурсалево и на с. Фролош, където пожар преди две години унищожи около 100 дка гора.

Децата са изключително ентусиазирани и участват в залесяването с голямо желание, казаха от Югозападното държавно предприятие. За горските служители те са изработили и специални табели с послания за опазването на горите.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button