Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Бивша училищна сграда екобиблиотека

Бившата сграда на Второ основно училище “Даскал Димитри”, която не се използва и се руши от десетилетия, се превръща в  съвременна еко библиотека, казаха от Общината. Изготвя се концепция и проект в партньорство с Регионална библиотека “Емануил Попдимитров“ – Кюстендил и  водещи специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия  за обновяване на съществуваща сграда и доизграждане в прилежащите терени.

Старата сграда на Второ ОУ “Даскал Димитри” е в плачевно състояние. Дворът, около 5 декара, е обрасъл и не е почистван от години. Пради няколко години имало идея в нея да се настанят някои от отделите на Регионалната библиотека “Емануил Попдимитров”, която имала големи затруднения с базата, след като от ръководството на една от църквите в града спечелила дело и придобила собствеността на сградата на детския отдел.

Новият модерен комплекс предвижда наличието на звена за комплектуване, обработка, каталогизация, краезнание, център за дигитализация, зала за събития, хранилища, обзаведени с компактуси и задължително съобразени с изискванията за съхраняване на книжен фонд.

Предвиждат се още заемна за възрастни плюс технически отдел; “Изкуство”; нов обучителен център със съвременно оборудване; специализирана читалня; детски отдел; множество пространства и кътове за самостоятелно четене; тийнзона с кътове за електронно четене, мейкърспейс, интерактивни игри; коуъркинг и споделено офис пространство. При входните пространства се залага оформяне на ЕКО зони с филтриращи растения, както ще се изградят и кътове за четене на открито, детска площадка, кафене и библиомат.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button