Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия ще бъде ръкоположен в епископски сан и назначен за втори викарий на Софийския митрополит

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак ще бъде ръкоположен в епископски сан и назначен за втори викарий на Софийския митрополит.

На 7 юни, на свое заседание, Светият синод е разгледал писмо на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит с предложение  архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия да бъде ръкоположен в епископски сан и назначен за втори викарий на Софийския митрополит.  След проведеното гласуване синодът единодушно е решил архимандрит Исаак да бъде ръкоположен в епископски сан с титлата Велбъждски. Това ще се случи на днес, в митрополитската катедрала “Св. Неделя” в София.

След хиротонията епископ Исаак ще продължи своето служение като втори викарий на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, допълват от Българската патриаршия.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button