Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Отбелязваме “Празникът на черешата”

Отбелязваме "Празникът на черешата" с кулинарни изкушения, изложения и богата музикална програма

“Овощната градина на България” отваря врати, за да посрещне своите гости и през 2023 година!

В петък вечер на 23 юни 2023 г. “Празникът на черешата” в Кюстендил започва с Кулинарно изложение, надяждане с череши, детска анимация и концертна програма, с участието на Михаела Маринова и ТИНО. Десетки кулинари ще представят своите ястия и специалитети в надпреварата “Череши в кухнята”, чиито гост водещ ще бъде Драгомир Драганов.

Официалното откриване на празника е в съботния ден от 11:00 часа. По традиция Институтът по земеделие в Кюстендил ще представи разнообразието и новостите в черешопроизводството в региона. Над 40 артистично аранжирани щанда ще пресъздадат черешовото творчество на кюстендилските “майстори”. Всички те ще бъдат част от художествено изложение, което ще продължи до 18:00 часа, когато ще бъдат връчени и наградите на отличените. В празничната програма през деня участие ще вземат Професионалният духов оркестър на Община Кюстендил, Националното училище за танцово изкуство, София и най-изявените фолклорни изпълнители от града. Събитията в съботния ден ще завършат с концерт на “ЛегендитЕ”.

Неделния ден се посвещава на най-малките гости на празника. National Geographic Kids гостува в Кюстендил с Клуб “Малки откриватели”, занимателни игри с череши и детска анимация ще съпътстват събитията, а “черешката на тортата” ще бъде демонстрацията и дегустация на сладко от череши!

По време на трите празнични дни ще се проведе базар на кюстендилски череши, с участието на местни земеделски производители, а търговци и занаятчии от цялата страна ще представят своите майсторски произведения.

Очакваме всички любители на черешите и черешовите богатства и тази година да станат част от най-вкусния и пъстър празник на България!

  • ЕЛАТЕ в Кюстендил, за да преживеят очите и сърцата ви неповторимата радост от сладостта и красотата на черешата!
  • ВИЖТЕ уникални произведения на изкуството, сътворени с яркия черешов плод!
  • ЧУЙТЕ песни, вдъхновени от сладостта на черешите и предавани от поколения българи!
  • ВКУСЕТЕ опияняващи кулинарни шедьоври, създадени от ръцете на кюстендилските “майстори”!
  • НАУЧЕТЕ колко разнообразен е черешовият свят!

Източник: kustendil.info

Подобни публикации

Back to top button