Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Общината в Дупница ще предоставя безвъзмездна финансова помощ на възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания

Кметът на Община Дупница Методи Чимев подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект “Грижа в дома в Община Дупница” на стойност 1 250 369,64 лв., финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2021-2027, съфинансирана от Европейския фонд за социално развитие на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Европейското финансиране за бюджета на проекта е в размер на 70 процента и е на стойност 625 184, 82 лв., а националното съфинансиране е в размер на 30 на сто и е 267 936, 35 лв., за периода от 14 март 2023 г. – 14 април 2024 г., уточниха от администрацията.

Проектът предвижда предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в домашна среда, включително и в контекста на пандемични ситуации.

“Дейностите ще обхванат минимум 234 души, представители на целевата група – възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. Целта на проекта е за лицата с увреждания и възрастните хора да бъде осигурена подкрепа”, каза говорителят на общинската администрация Христо Апостолов.

Проектът ще се осъществи чрез реализиране на следните дейности: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на лицата от целевата група на информация, относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации със специалисти при необходимост.

Осъществяването на дейностите ще става чрез екип от специалисти, които ще предоставят социални и интегрирани здравно-социални услуги в зависимост от индивидуалните нужди на лицата, идентифицирани на база извършена оценка на потребностите.

Интересна и полезна информация за политиките на сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА “Европа в България: Общо бъдеще”.

Източник: БТА 

Подобни публикации

Back to top button