Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Над 600 кг отпадъци са били събрани при акция “Градска рециклиада” в Кюстендил

Общо 652 кг отпадъци, годни за рециклиране, са били събрани при състоялото се през април екологично състезание между училищата на територията на града, съобщиха от общината. То е част от кампанията “Градска рециклиада” и се организира от ЕКОПАК и общината в Кюстендил.

В съревнованието са участвали осем учебни заведения. Най-голямото количество събрани отпадъци е от пластмасови бутилки- 576 кг, събрани са и 77 кг алуминиеви кенчета.

Безспорен първенец със събрани 221 кг пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета е НУ “Свети Климент Охридски”. На второ място със събрани 197 кг е ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, казаха за БТА от общината.

Всички участници  са получили кошове за разделно събиране на отпадъци, а най-добре представилите се са били отличени и с комплекти топки за волейбол, футбол и баскетбол.

Кампанията на община Кюстендил и ЕКОПАК продължава, като целта е да се увеличи с поне 70 процента събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета на територията на Кюстендил, за периода от март до декември 2023 г., спрямо същия период на миналата година.

Ако целта бъде постигната или надмината, ЕКОПАК ще осигури възможност за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест, от която могат да се възползват всички граждани на Община Кюстендил. При успешен резултат от кампанията ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора на подходящи обществени места в града, уточниха от общината.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button