Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Изложба Intersections в галерията в Кюстендил

Изложба Intersections (Пресечни точки) на Красимира Дренска и Дади Вирц показва галерията в Кюстендил

Художествената галерия “Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил ще представи днес творби на съпружеската двойка Дади Вирц и Красимира Дренска, съобщиха от галерията.  Оригиналното заглавие на изложбата Intersections извиква представата за линии, които се пресичат в определени точки. Авторите представят рисунки и акварели в своеобразен диалог на творби от последните три години, казаха за БТА от галерията. Изложбата ще може да бъде видяна до 30 ноември.

Дади Вирц е роден в Швейцария като син на Паул Вирц, етнолог и изследовател на изкуствата от земите около Южните морета. Като дете придружава баща си при многобройните му пътувания в Судан, Индия, Япония и Латинска Америка. Впечатленията, свързани с тези пътувания с презокеански параходи, остават запечатани в паметта му завинаги и обагрят цялото му творчество на зрял художник.  Това не е първата изява на художника в България – през 2007 г. той участва в груповата изложба с арт-книги в галерия “Академия” София, която е част от редицата обменни изложби на Форума “Арт-книга”  Базел, изложбата “Моята дума е моята дреха”, 2014, в Градската художествена галерия, Пловдив. През 2019 г. галерия “Сан Стефано”, София представя творби на трима швейцарски автори в изложбата construct/deconstruct , казаха от галерията.

В рамките на настоящата изложба, наред със сериите Wings и Play it Pink & Yellow, 2022, ще могат да се видят принтове в голям формат, двойни групи от форми, изрязани с лазер от стомана кортен и месинг.

Kрасимира Дренска е родена в София. Завършва Художествената академия, София; специализира в Париж, а от 1980 живее и работи в Базел, Щвейцария. Омъжена е за Дади Вирц.

В рамките на настоящата изложба Красимира Дренска показва серията акварели Suspended Moments, чието заглавие може да бъде разбрано като “Задържани моменти”.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button