Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Голям интерес към “Корени на родолюбието”

В читалище “Братство“ – Кюстендил се проведе тържество и награждаване на отличените участници в конкурса “Корени на родолюбието“, организиран от Ротари клуб – Кюстендил, предаде репортер на “Фокус“.  Конкурсът е единствен по рода си в цялата страна и събра рекорден брой участници.

Награждаването бе тази вечер, а датата неслучайно избрана – 21 ноември, Ден на християнското семейство. Голямата зала на читалището едва събра десетките деца и родители, а всеки един от участниците получи парична награда и подаръци от организаторите.

“Идеята ни за конкурса съществува от около половин година, тъй като ни трябваше време за реализация. Радвам се, че ние от Ротари клуб – Кюстендил, сме първите дори и в страната, които правят подобно нещо. Мисля, че постигнахме един добър успех, над 70 творби са участвали, а децата са от 1 до 12 клас. Тепърва предстои да се развива идеята ни, предполагам и занапред ще има такъв конкурс“, обяви председателят на Ротари клуб – Кюстендил, Милен Георгиев.

Предстои творбите на всички участници в конкурса да бъдат включени в сборник, който след това ще бъде разпространен в училища в община Кюстендил, така че децата да могат да се запознаят с местни истории. “Изключително трудно беше оценяването, защото всички деца се бяха постарали много. Определено бяхме изключително затруднени да определим само три призови места. С конкурса “Корени на родолюбието“ нашата идея и цел бе децата и семействата да си поговорят за своите корени, за рода и това да ги сплоти и да създаде допълнителен домашен уют“, обяви секретарят на Ротари клуб – Цветомира Маринова. Категориите в конкурса бяха три – първата бе рисунка или схема на родословно дърво, втората проект-макет на родословно дърво с материали по избор, а третата бе разказ или есе, отново свързани с рода. Специален гост на празника на Ротари клуб – Кюстендил, бе дистрикт гуверньорът на Ротари България Христо Михайловски. “Не за първи път идвам в Кюстендил, аз представям ротари клубовете в България, те са 90. Страхотно съм изненадан и щастлив от този проект в Кюстендил. Мисля, че тази идея връща децата в семейството, което е дефицит по отношение на образованието. А образованието е една от нашите ценности, от нашите области, в които ние като ротарианци се занимаваме. А з силно се надявам, че този конкурс ще допринесе не само за развитие на децата по отношение на рисуване и писане на есета, но също така ще върне децата към доброто в семейството . Много ще се радвам тази прекрасна идея да бъде разпространена във всички 90 клуба на Ротари в страната“, каза Михайловски.

Източник: ИА Фокус

Подобни публикации

Back to top button