Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

10 формации в новия Общински съвет в Кюстендил

Десет формации ще имат свои представители в новоизбрания Общински съвет в Кюстендил, показват окончателните данни от гласуването на вота в неделя.

Най-многобройна ще е групата на местната коалиция на досегашния градоначалник Петър Паунов, комуто предстои балотаж на 5 ноември, в която е и ГЕРБ – 11 мандата. Седем души влизат от Партия на зелените, по четири мандата получават БСП и ПП-ДБ, трима ще са съветниците от “Възраждане”. По двама съветници ще имат местната коалиция “Глас народен” (КОД/”Глас народен”), “Левицата” и “Има такъв народ”.

ДПС и местна коалиция “Алтернативата на гражданите” ще са с по един свой представител. Общо мандатите са 37. Броят им се запази, след като с хората с двойно гражданство предимно от Северна Македония, населението в общината остава над 75 000, докато заради демографския си проблем община Дупница загуби 4 съветнически места и в мини-парламента вече са 29, е не 33-ма.

Новоизбран съветник в Кюстендил прогнозира: “Там тепърва ще има промени. Зависи от резултата на балотажа. Голяма част от тях ще тръгнат след този, който е кмет. Плаващо ще е това нещо, по имена. Днес може да са едни, утре може да са други”.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button