Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

“София филм фест” в Кюстендил

Ленти от "София филм фест" и прожекции на късометражно кино ще бъдат показани в Кюстендил

За трета поредна година, на 5 и 7 август, в рамките на летните културни празници “Кюстендилско лято”, в града гостува “Кинематограф”, за да представи най-новото късометражно кино не само на българската, но и на световната сцена, съобщиха от общинския отдел “Култура и духовно развитие”.

Събитието ще започне от 21:00 часа, а мястото е централния площад “Велбъжд”. Прожекциите са част от най-голямото турне, организирано само за късометражно кино, представяйки над 20 български филма в 12 български града през месец август.

На 6 август програмата ще започне с два филма, подходящи за деца – анимацията  “Баба” на Димитър Димитров и игралната продукция  “Драсканица” на Любомир Печев.

Акцент на вечерта е “Под един покрив” на режисьора Симеон Цончев. Представен ще бъде и “Непознати” на Камелия Петрова. Включени са още няколко филма от България и Германия. На 7 август прожекцията ще бъде открита с документалния филм “Тик Так” на Ярослав Ставрев, разказващ историята на часовникаря Генчо Яновски, майсторът, грижещ се за градския часовник в Кюстендил, доброволно.

Паралелно с тези прожекции в Кюстендил продължи и показването на селектирани филми от “София филм фест”. На 4 август гост на града ще бъде режисьорът Станимир Трифонов, който лично ще представи своя най нов филм “Блаженият”.  Прожекциите са под звездите на централния площад “Велбъжд”, а входът е свободен, съобщиха организаторите от “София филм фест” и Община Кюстендил. Програмата на “София филм фест” продължава до 25 август.

“София филм фест в Кюстендил” се организира от Арт Фест/София филм фест и Община Кюстендил като част от програмата “Кюстендилско лято” и проекта “Операция Кино 2023”, с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas и Национален фонд “Култура”.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button