Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Символи на Кюстендил ще красят спирките в града

Община Кюстендил в партньорство с местната художествена школа “Новите майстори” брандираха първата автобусна спирка със слогана “Кюстендил – спирка за шедьоврите на Майстора”, соъбщиха от пресцентъра на Общината. Първата такава спирка на градския транспорт е на входа на града, от посока София.

Предстои скоро останалите спирки да грейнат тематично с други от символите на града.

Устойчивите автобусни спирки се захранват от зелена енергия, казаха още от Общината. Те са изградени от неръждаема стомана, върху здрава бетонна основа. Тежат не по-малко от седем тона и понасят натоварване над 10 тона.

Съоръженията са снабдени със соларна станция, даваща възможност за зареждане на смарт-устройства. Осветени са чрез соларни лампи през цялата нощ, гарантирайки безопасността на чакащите пътници и са предвидени удобни места за сядане. Местата, на които са разположени, са съобразени с маршрутите на автобусните линии, преминаващи през града.

Поставените нови спирки са 20, като всяка от тях ще има и табло за поставяне на разписание и други графики с информация, казаха за БТА от общинската администрация.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button