Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Шестстотин домакинства от община Кочериново ще компостират биогразрадими отпадъци

Община Кочериново започна кампания за прием на заявления за набиране на желаещи граждани да получат безплатно компостери във връзка с изпълнение на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“, съобщава на сайта си общинската администрация.

Проектът предвижда пилотно въвеждане на домашно компостиране на биоразградими отпадъци в 600 домакинства от всички населени места в община Кочериново. Компостерите се предоставят на живеещи на територията на община Кочериново. За целта е необходимо да бъде подадено заявление. Периодът за прием на заявления по настоящата кампания е от 3 април до 31 май.

Контейнерите за компостиране позволяват на домакинствата да компостират сами биоразградимите отпадъци, а полученият компост съдържа много полезни хранителни вещества и може да се използва за обогатяване на почвата вместо изкуствени торове, посочиха от Общината.

Проектът “Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button