Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Работник е загинал тази сутрин на строежа на новия затвор в с. Самораново, община Дупница

Строителен работник е загинал тази сутрин на строежа на новия затвор в с. Самораново, община Дупница, съобщиха за БТА от полицията. Инцидентът е станал около 9:30 часа сутринта. Загиналият мъж, който вероятно е бил притиснат от бетонна плоча, е на 53 години, от Дупница, казаха от полицията.

Работата по разследване на инцидента продължава и в момента, на място има екипи на ОДМВР. Мъжът е бил нает по договор, уточниха още работещи по случая.

Като възложители на строежа Министерството на правосъдието и Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ са информирани за инцидента, посочиха за БТА от ведомството. От министерството допълват, че са уведомени всички компетентни държавни органи, като фирмата изпълнител на обекта оказва пълно съдействие за изясняване на причините, довели до трагичния инцидент. Министерството на правосъдието и Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ изказват съболезнования на близките и семейството на починалия строителен работник

Първата копка на строежа на новия затвор беше направена на 19 декември миналата година. Проектът е на Министерството на правосъдието и на Главната  дирекция „Изпълнение на наказанията“, и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Помощта от Норвегия в размер на 35 млн. лева е по проекта „Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“ на Програмата „Правосъдие“.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button