Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Представяне на новата книга на Даниела Осиковска

Книгата "Съвременни български наивисти" ще бъде представена в Кюстендил

Книгата “Съвременни български наивисти” ще бъде представена в Кюстендил на 12 август. Тя представя на публиката снимка на българското наивистично изкуство, включвайки 30 портрета на творци в областта на изобразителното изкуство и скулптурата през унифицирани интервюта. Изданието е единственото по рода си в България в последните 40 години.

Книгата излезе от печат преди три месеца, а организатори на представянето й в Кюстендил са Регионалната библиотека и художествената галерия “Владимир Димитров-Майстора”, която ще домакинства събитието, каза за БТА председателят на дружеството на кюстендилските художници Владимир Шунев, който също е включен в изданието.

За представянето на книгата в Кюстендил ще се състои и концерт на актьорът и режисьор Иван Юруков и група “Терпентина”, каза още Шунев.

Книгата “Съвременни български наивисти” е създадена по инициатива и с помощта на Салона за наивистично и интуитивно изкуство – единствената музейна експозиция на ар наив в България и с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Автор, инициатор и съставител на изданието е Даниела Осиковска, а книгата е създадена като продължение на основаната от нея първа и единствена музейна експозиция “Салон за наивистично и интуитивно изкуство” в Градската художествена галерия на Белоградчик.

През миналата година по инициатива на Осикова е създадена и организация “Арт наив” България. Очаква се през следващата година, по време на “Празника на черешата” в Кюстендил, да бъде показана голяма изложба в художествената галерия “Владимир Димитров-Майстора”, каза още Шунев.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button