Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Отчовден се отбелязва днес в Рилския манастир

Празникът Отчовден се отбелязва днес в Рилския манастир. На днешния ден, 19 октомври, известен още като Отчовден или Денят на Отеца, Православната църква празнува паметта на преподобни Йоан Рилски Чудотворец или пренасянето на честните мощи на светеца от Рилската пустиня в гр. Средец. По традиция ден по-рано, на 18 октомври, в най-големия български ставропигиален манастир беше отслужено и всенощно бдение с Петохлебие, каза за БТА игуменът на Рилския манастир Адрианополския епископ Евлогий.

След службата днес ще бъде извършена и традиционната лития около храма, в спомен на тържествената процесия преди повече от хилядолетие, извършвана в противовес на еретиците, разказаха монаси от Рило-манастирското братство. По време на литията с иконата на Свети Иван Рилски се обикаля храмът и се изпълняват три ектении – на южната, източната и северната част на манастира, представляващи прошения за здраве, както и прошения за покойните братя от манастира и покойните християни.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button