Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Кампания за разделно събиране в Дупница

Общината в Дупница започна кампания по информиране на собствениците на търговски обекти в Дупница да изхвърлят отпадъците разделно, съобщиха от общинската администрация.

Съгласно Закона за управление на отпадъците (ЗУО), ползвателите на търговски обекти, производствени, стопански и административни сгради, са длъжни да събират отделно отпадъците от хартия и картон, стъкло и пластмаса.

Във връзка със задълженията, произтичащи от ЗУО, със заповед на кмета на общината Първан Дангов, от 22 ноември, служители от отдел “Екология, чистота и временна заетост”, са извършили проверки в 33 обекта в селата Бистрица, Яхиново, Джерман, Самораново, Червен брег, Крайници, и в девет обекта в Дупница. С констативни протоколи на обектите са направени предписания да спазват определените изисквания при изхвърляне на генерираните от тях отпадъци в съответните цветни контейнери разделно и да ги предават с приемно-предавателни протоколи. Обектите са длъжни да съхраняват документацията и да я предоставят на контролните органи.

Досегашната практика беше тези отпадъци да се изхвърлят в контейнерите за битова смет, което затруднява сметосъбирането, уточниха от Общината.

При нарушения ще се съставят актове за административно нарушение на стойност от 3000 до 10 000 лв., казаха за БТА от администрацията.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button