Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Холограмна инсталация в музея в Кюстендил

Регионалният исторически музей в Кюстендил ще реализира проект   “Обновяване на експозиционни пространства за музейни изложби и развиване на музейно образование с иновативни технологии”съобщиха от културния институт. Проектът ще се финансира от Министерство на културата. Общата му стойност е близо 61 000 лева.

Предвижда се да бъде изградена холограмна инсталация за оживяване на централното експозиционно пространство в зала “Праистория“ в археологическата зала “Асклепий”, представящо интериор на жилище от каменно-медната епоха, с образователна и презентативна цел.

Предстои организиране и експониране на съвместна изложба на Регионален исторически музей – Кюстендил и Регионален етнографски музей – Пловдив “Митология и демонология” в зала “Стримон”, както и развиване на музейната образователната програма с представяне на начина на живот на хората в праисторическата епоха на база на изградената добавена реалност в археологическата експозиция.

Проектът ще бъде реализиран до края на месец юни 2024 година.

Източник: ИА Фокус

Подобни публикации

Back to top button