Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Документален филм за градския часовник в Кюстендил

Продължават прожекциите на късометражно кино в рамките на летни културни празници "Кюстендилско лято“

За трета поредна година “Кинематограф“ гостува в града под “Хисарлъка“. Мястото е площад “Велбъжд“. Началото е в 20.30 часа.

Прожекцията ще бъде открита с документалния филм “Тик Так” на Ярослав Ставрев, разказващ историята на часовникаря Генчо Яновски, майсторът, грижещ се за градския часовник в Кюстендил, доброволно.

Филмът ще пренесе зрителите сред зъбците на градския часовник в Кюстендил, срещайки ги с механика Генчо Яновски и неговата любов към часовникарството, незаменима дори в лицето на архаичната натура на занаята.

Още един акцент на вечерта е “Книга за хората” на режисьора Владислав Лаков, носител на множество отличия, сред които номинации на Синелибри и Златна роза. Филмът разказва за смута, който настъпва в селска библиотека, след като младата Славина, която кара стаж там, отказва да изпълни разпореждане на директора да бъдат изхвърлени всички книги, за да стане възможно усвояването на европейски проект. Включени са още няколко филма от България.

Източник: ИА Фокус

Подобни публикации

Back to top button